Zakaj japonke?

Objavil admin 08/04/2016 0 Komentiral

Zakaj japonke? Zanimiva dejstva, ki jih morda še niste slišali.

 

 

Vsi vemo, da je v zadnjih letih poletje zelooooo vroče. Temperature se lahko povzpnejo tudi nad 40 stopinj in takšne temperature nas v poletnih mesecih čakaj še naprej. V tem času se nam začnejo potiti stopala in prihaja do neprijetnih vonjev in ta občutek je lahko precej neprijeten. Da bi se temu izognili, je tukaj rešitev: natikači. Poznamo več vrst natikač, kot so na primer odprti čevlji z ravnim podplatom in enim trakom med prsti – japonke. Ti natikači nam nudijo zračenje in lahkotnost pri hoji, vendar ne prav vsi. Nekateri ljudje se spopadajo s težavami, kot so boleča stopala ali peta pri daljši hoji, »ribanje« med prsti ali celo mišične poškodbe. Da bi se temu izognili, imamo KUSA japonke!

 

KUSA japonke imajo med prsti mehko in gladko gumo, pasovi se prilagodijo nogi, zato nam japonke ne drsijo iz noge. Umetna trava se poleže v obliki našega stopala in se nam povsem prilagodi. Podplat je iz penaste gume in je izredno vzdržljiv. Pozor: kakršno koli košenje in zalivanje trave ni potrebno!

 

Imate radi plažo? Bazen? Voda jim ne bo škodila, tako da kar pogumno! Nič lažjega ni, kot čevlje natakniti na stopalo in že smo pripravljeni na odhod. KUSA japonke prihajajo iz Avstralije, zato so prilagojene vročim razmeram in življenju na morju. Bodite pripravljeni na poletje, ko bodo vaša stopala želela zadihati. Občutek med hojo v KUSA japonkah je zelo prijeten in lahkoten. Na voljo so tudi majhne velikosti, zato se bodo lahko z njimi zabavali tudi vaši otroci, ki jih bodo z veseljem nosili. Ne bo se jim treba mučiti z obuvanjem in vezanjem vezalk. Oboževali jih bodo vsi družinski člani!

 

Vas japonke KUSA niso prepričale? Poskusite jih obut! Ko jih imate na nogi, je občutek predvsem neobičajen, vendar zelo prijeten. Kot, da je pod vašimi stopali prava trava, le da ta umetna trava iz kakovostnih materialov prav nič ne žgečka ali pika. Ne boste jih več hoteli sezuti.

 

 

Zanimiva dejstva o japonkah:

  1. Japonke imajo svoj dan v letu, to je »dan japonk«, 19. junij.
  2. Uporaba japonk je bila prikazana na jamskih poslikavah, ki so nastale pred 15.000 leti.
  3. Japonke so dobile ime Flip – flop zaradi zvoka med hojo. Ta izraz je uporabljen v ameriški in britanski angleščini od leta 1972.
  4. Najdražje japonke stanejo 18.000 $. Ročno jih je poslikal priznani umetnik iz Los Angelesa, David Palmer. Okrašene so z 18 karatnim zlatom in izdelane iz mahagonija.
  5. Stari Grki so nosili trak od japonk med njihovim 1. in 2. prstom. Stari Rimljani so nosili trak med 2. in 3. prstom, Mezopotamci pa med 3. in 4. prstom.
  6. Japonke so predstavljale obutev za sproščen življenjski slog v bližini plaže. Kasneje so jih sprejeli še hipiji.
  7. V Španiji je prepovedano voziti z japonkami.
  8. Predsednik Barack Obama je bil prvi ameriški predsednik, ki je bil fotografiran med nošenjem japonk.  
  9. Če ste mislili, da je tek v japonkah nemogoč, se motite. Pleme Tarahumaras, ki živi v Mehiškem Copper kanjonu, preteče na stotine kilometrov čez gozd in po skalnatem terenu. Obute imajo doma narejene natikače, zelo podobne japonkam.