KUSA japonke

Objavil admin 24/03/2016 0 Komentiral

Revolucija med poletnimi čevlji!

 

Vaaaaaau!!!

 

Moja nova najljubša poletna obutev! Japonke? Natikači? Ne…to niso le japonke…to so KUSA japonke! Zdaj se verjetno sprašuješ, zakaj sem tako navdušena nad njimi. Naj ti kar na začetku povem, da na podplatu raste trava! No…vsaj občutek je takšen, ko obuješ boso nogo v KUSA japonke. Spomni me na tiste dni, ko smo še kot otroci tekali po travnikih, brez bolečine v podplatih in se lovili po sveže pokošeni travi. Bosi. In ta občutek me spremlja ob vsakem koraku z mojimi japonkami

 

Tudi če se z njimi sprehajam po mivki, pločniku ali cesti. Povsod me spremlja trava. Seveda je trava na KUSA japonkah umetna, saj bi si drugače lahko vsak večer drgnila umazana zelena stopala :) Ni je treba zalivat ali kosit. Kadar se poleže, da se lahko oblikuje po mojem stopalu, jo le malo razmršim in spet je razkuštrana kot nova.

 

Brez mojih KUSA japonk z rožico, v poletnem času ne grem več nikamor! Še kdo kooooomaj čaka, da se začnejo topli dnevi? Sladoled. Sonce. Morje. Plaža. Sprehodi. Jaz definitivno! In tudi zato, da bom spet obula moje japonke. Sej ne, da jih nisem nosila tudi čez zimo (kadar sem preveč pogrešala morje in sonce sem namesto copat za »sprehode« po stanovanju obula rožaste KUSA japonke). Vem, da se sliši noro, ampak rada bi videla tebe, ko jih boš prvič obula! ;) Jas sem bila naaavdušena! Tisto piko. na i jim doda še rožica med prsti. In naj te ne skrbi, s katerimi oblačili jih lahko kombiniraš, saj pristajajo k vsemu. Sploh pa…kadar stojiš z njimi na travi, se ne vidi, da imaš sploh kaj obuto! Ironično, kajne?

 

Hmm… končno sem našla pravo obutev zase. Ne vem, ali sem samo jaz imela te težave… vedno, ampak res VEDNO so me po daljših sprehodih z navadnimi japonkami boleli podplati. Eni so me ribali med prsti. Drugi so imeli podplat tako tanek, da je v njem nastala luknja – morda za zračenje stopala? Ne vem. Vem pa, da z japonkami KUSA nimam težav. Zdi se mi, kot da hodim po oblakih. Ok… mogoče se ti zdi, da pretiravam, ampak res ne znam drugače opisat tega občutka.

 

Če si jih nameravaš kupiti, naj te opozorim. Ko jih boš prvič obula, bodo morda trakovi čez stopalo malce tesni. Ampak ne skrbi, z nogo samo malo »vijugaj« sem in tja, da se oblikuje po stopalu. To je za to, da se ti japonke KUSA bolje prilegajo. Če bi bili pasovi večji, bi ti japonka lahko spolzela iz noge. Tudi to je prednost KUSA obutve.

 

In še to, v KUSA japonke lahko obuješ vse družinske člane, saj je razpon velikosti neskončen. Zdijo se mi tudi odlična ideja za razna darila. Izvirno, uporabno in zabavno. In še pri velikosti ne moreš kar tako zgrešit, saj ena velikost velja za več evropskih številk. Noga se v njih prilega tako, da okrog stopala ven gleda trava. Le kdo jih ne bi bil vesel? (Mami, če bereš, si za rojstni dan želim še rozaste). Ne bi se branila kar cele kolekcije, da bi za vsak poletni dan lahko obula druge.